Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2015

Το Φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δεν θα πεθάνει μόνος ΤΣΑΚΙΣΕ τον
     

   Τα τελευταία χρόνια ο φασίσμος, τον οποίο η Ελλάδα με τον αντιφασιστικό της αγώνα είχε στείλει στον κάλαθο των αχρήστων της ιστορίας, επανέρχεται στο προσκήνιο παίρνοντας υλική υπόσταση με το προσωπείο της χρυσής αυγής, η οποία έχει ενα σάφη ιδεολογικό περιεχόμενο το οποίο παρασιτούσε διαχρονικά εις βάρος της ελληνικής κοινωνίας και άνθιζε σε περιόδους κοινωνικοοικονομικής παρακμής. Όπως σε όλη την Ιστορία, έτσι και τώρα, ο φασισμός αναδύεται από τη βρώμικη λάσπη που είναι βουτηγμένος. Σε καιρώ κρίσης, κοινωνικής καταστροφής και απόγνωσης, επωφελλείται απο την αδυναμία του λαού να επιβιώσει και εκμεταλλευόμενος τη διάχυτη οργή βρίσκει το εύφορο έδαφος που χρειάζεται ενα φασιστικό-ναζιστικό μόρφωμα για να αναπτύχθει. Μέσα σε 2 χρόνια κατάφερε να αναπτύξει εκλογικά τις δυνάμεις της σε σημείο τέτοιο ώστε στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010 να καταφέρει να αποσπάσει μια έδρα στο δημοτικό συμβουλίου του δήμου αθηναίων και το Μάϊο του 2012 να ενταχθεί στο ελληνικό κοινοβούλιο ως έκτη δύναμη. Σήμερα, παρατηρώντας τα εκλογικά αποτελέσματα η χρύση αυγή αναδικνύεται τρίτη δύναμη γεγονός που της δίνει την προοπτική να νομοιμοποιηθεί πολιτικά σε μεγάλο μέρος της κοινωνίας και να αποκτήσει το απαραίτητο δυναμικό για να δώσει στο φασιστικό κίνημα - για την εξάλειψη του οποίου χιλιάδες αγωνιστές έδωσαν την ζωή τους - σάρκα και οστά.
Ανάμεσα στις άλλες ιδιότητες του φασισμού και του ναζισμού είναι να παριστάνει τον αντισυστημικό-φιλολαϊκό την ώρα που είναι το πιο πειθήνιο όργανο του συστήματος και αυτό αποδεικνύεται απο την στάση του ανά την ιστορία όπου η μόνη ευνοούμενη τους είναι η άρχουσα τάξη, ρόλο τον οποίο στην Ελλάδα έχει αναλάβει η χρύση αυγή. 

   Ακόμη και η κοινοβουλευτική της δράση επιβεβαιώνει τον παραπάνω χαρακτηρισμό, χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν τα εξής :

   • Η υπερψήφιση νομοσχεδίου που αφορόυσε το ξεπουλήμα μέρους της ελληνικής επικράτειας και συγκεκριμένα νησιών και βραχονησίδων που αποτελούν και ζωτικό κοματί τόσο της εθνικής κυριαρχίας όσο και της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας.

    • Η καταψήφιση για την σύσταση οικονομικής επιτροπής διερεύνισης της Λίστας Λαγκάρντ όπου τα ονόματα που περιέχονταν σε αυτήν αφορούσε ''σημαντικά'' ονόματα της πολιτκής και επιχειρηματικής ζωής της χώρας.

   • Η υποστήριξη 14 νόμων για την φοροελαύρυνση των ήδη ευνοημένων από τη νομοθεσία εφοπλιστών κ.α. .

    Τα παραπάνω παραδείγματα όπως και πολλές άλλες δράσεις της δηλώνουν καταφανέστατα ότι όχι μόνο δεν αποτελεί έναν αντισυστημικό πολιτικό φορέα αλλα στην πραγματικότητα δεν εναντιώνεται στις πολιτικές που θίγουν τα συμφέροντα του λαού και καταπατάει κάθε ανθρώπινο δικαίωμα.
   Ο φασισμός και ο ναζισμός τροφοδοτούνται πολιτικά απο τις φυλετικές διακρίσεις και την απέχθεια προς το διαφορετικό, ιδεώδη που η χρυσή αυγή ενστερνίζεται και οδηγούν-αιτιολογούν τις εγκληματικές ενέργειες που μέλη της έχουν διαπράξει. Η δολοφονία του αντιφασίστα-αγωνιστή Παύλου Φύσσα, του μετανάστη Σαχζάτ Λουκμάν, η προ ολίγον ημερών απόπειρα δολοφονίας των 2 μεταναστών στην Κρήτη, η επίθεση σε συνδικαλιστές όπως και στον φοιτητή-αγωνιστή Κουσουρή αλλα και η ιδια η ύπαρξη ταγμάτων εφόδου που σκοπός τους ειναι η καταστολή οποιουδήποτε αντιφαστικού κινήματος ορθώνεται, επιβεβαιώνει το ναζιστικό της χαρακτήρα. Αυτοί οι άνθρωποι επίσημα τάσσονται υπέρ της δράσης των ναζιστών. Ο αρχηγός τους αναφέρει σε κείμενο για τα 42 χρόνια μετά από την αυτοκτονία του χίτλερ τα εξής ''αρνούμεθα την δημοκρατία, σαράντα δύο χρόνια μετά, με την σκέψη και την ψυχή μας δοσμένη στην Μνήμη του Μεγάλου μας Αρχηγού, υψώνουμε το δεξί χέρι ψηλά, χαιρετούμε τον Ήλιο και με το θάρρος, που μας επιβάλλει η Στρατιωτική μας Τιμή και το Εθνικοσοσιαλιστικό μας καθήκον κραυγάζουμε γεμάτοι πάθος, πίστη στο μέλλον και στα οράματά μας: HEIL HITLER!''. Τα εκατομμύρια των νεκρών που άφησε πίσω τους ο ναζισμός, τα ολοκαυτώματα των ελληνικών χωριών και το βαρύτατο φόρο αίματος που πλήρωσε ο ελληνικός λαός πρέπει να μας διδάξουν ότι τέτοιες ιδεολογίες δεν πρέπει να έχουν χώρο ανάπτυξης αλλά να βρίσκουν απέναντί τους ένα ισχυρό, μαζίκο και επιθετικό αντιφασιστικό κίνημα.
   Δεν τρέφουμε αυταπάτες ότι ο φασισμός-ναζισμός θα αποδομηθεί μόνος του, αντιθέτως εμείς είμαστε αυτοί που θα διαλύσουν κάθε έκφανσή του μέσα στην κοινωνία με μαζικούς και ανυποχώρητους αγώνες. Όσο αφόρα το φοιτητικό κίνημα θα πρέπει πιο ενωμένο από ποτέ μέσα απο τις συλλογικές του δράσεις και τον λόγο του να θέτει έντονα και με οξύτητα τα αντιφασιστίκα χαρακτηριστικά του.

ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ
ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ


ΚΡΟΥΣΗ Φυσικού Ε.Α.Α.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου